Grad Dubrovnik - Biser Jadrana

Grad kulture, arhitekture i gastronomskih delicija

Samo dva ili tri sata leta od velikih europskih gradova, dubrovačko područje poželjno je odredište za sve one koji žele uživati u ljepoti netaknute prirode, različitih iskustava i istinskih vrijednosti. Okupano suncem 250 dana godišnje, područje Dubrovnika postalo je središte za prave kulinarske i enološke užitke, i mjesto svjetsko poznatih kulturnih događaja.

Dubrovnik je uvijek bio ne samo središte kulturnih zbivanja, već i izvor inspiracije za mnoge umjetnike. Poznati spomenici, bezvremena arhitektura i umjetnička remek-djela osigurali su Dubrovniku mjesto na UNESCO-ov popisu kulturne i arhitektonske svjetske baštine. Brojna kulturna događanja kao što su Dubrovačke ljetne igre, Dubrovnik International Film Festival, Julian Rachlin & Friends Music Festivala i Dubrovnik Shakespeare Festival čine Dubrovnik nezaobilaznim odredištem za sve one koji vole glazbu, kazalište i film, i koji se uvijek rado vraćaju s radošću i oduševljenjem.

Biser Jadrana okružen stoljetnim zidinama

Grad Dubrovnik Dubrovnik je poznat u svijetu po svom šarmu i ljepotom od početka 19. stoljeća, kada su prvi slavni počeli posjećivati grad. Članovi kraljevskih obitelji, predsjednici, diplomati, kao i najveći kulturnjaci, businessu, estrade i sporta, posjećuju Dubrovnik svake godine.

Lord Byron nazvao je Dubrovnik "biser Jadrana".

Okupano suncem 250 dana godišnje, područje Dubrovnika postalo je središte za prave kulinarske i enološke užitke, i mjesto svjetsko poznatih kulturnih događaja.

Plavac, Dingač, Postup i Pošip samo su neka od nagrađivanih vina otoka Korčule i obližnjeg Pelješca. Oni su ukusni dio života, i vjerni partner u gastronomskim delicijama ove hedonističke regije.

Mediteranski grad s jedinstvenom ponudom

  • 1979. godine dodan na UNESCO-v popis Svjetske baštine
  • gradske zidine duge su 1970 metara
  • Stradun – glavna ulica i šetnica kroz Stari grad
  • grad monumentalnih spomenika
  • grad kulture i kazališta
  • Sv. Vlaho kao zaštitnik grada
  • Dubrovačke ljetne igre kao jedinstvena manifestacija
  • grad romantičnih šetnica
  • grad mediteranskih delicija
  • grad prekrasnih prirodnih plaža i kristalnog mora

Upoznajte Dubrovnik

Uđite kroz Pile u Stari grad, prošećite Stradunom, upoznajte monumentalne spomenike, Veliku Onofrijevu česmu, Malu onofrijevu Česmu te Orlandov Stup, uđite u Knežev dvor i Crkvu sv. Vlaha, uspnite se na zidine i oduševite se kulama Minčetom i Bokarom, tvrđavama Revelin i Lovrijenac te Utvrdom sv. Ivana. Uz bogatu arhitekturu i spomenike uživajte u pogledu, romantičnim ulicama i jedinstvenim gastronomskim delicijama pripremljenim po recepturama starih nona te osvježavajućim pićima dubrovačkih agruma.

Rezervirajte svoj apartman u Dubrovniku!